100. YILINDA 18 MART ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferi inanmışlığın, kararlılığın ve mukaddesata sahip çıkmanın, milli birlik ve beraberlik içinde kenetlenmenin adıdır. Bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yerdir. “Çanakkale dilleri, ırkları, beldeleri farklı olsa da imanları, idealleri, azimleri, gayeleri bir olan, Mehmetlerin bir arada şahadet şerbeti içtikleri mekandır. Bu zafer ecdadımızın iman ve azminin açık bir ifadesidir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ‘Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır’ inancımızı ve yaşantımızı devam ettirip, bu zenginliğimizin farkındalığıyla adım attıkça, bu asil millet hak ettiği güçle hakkıyla varlığını sürdürmesidir.

Bu şuurla 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yılında Şehitlik mertebesine yükselen ecdadımızı anma programı ilk olarak saat  09:00’ da Kaymakamlık önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Çelenk Koyma ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün düzenlemiş olduğu Çanakkale adlı piyes ile programa devam edildi. İlçemiz ve köylerimizdeki tüm gazilerimizi İlçe Kaymakamımız Hasan GÜMÜŞÇÜOĞLU ile birlikte Belediye Başkanlığımızda sıkıntılarını ve beklentilerini dinledik.  Çanakkale Zaferinde şehit olmuş tüm ecdadımızın ruhu şad olsun. Allah bize ve memleketimize bir Çanakkale daha yaşatmasın.