Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Peygamberimiz Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi ve Sellem`i anmak için, her sene Rebiülevvel ayında organize edilen, Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid Rebiulevvel ayının 12. gecesi, yıllardır insanlarımız tarafından “Mevlid Kandili” olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini taze tutmayı hedeflemiş, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan bu haftayı, “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir.

Bu kapsamda 15.04.2015 tarihinde Uğurludağ Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası programına İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan GÜMÜŞÇÜOĞLU ve eşi Nagihan GÜMÜŞÇÜOĞLU, Belediye Başkan Vekilimiz Sn.Resul SAĞIR, İl Müftü Yard. Ahmet SÜZEN, İlçe protokol üyeleri ve Uğurludağ Halkının katılımıyla gerçekleşmiştir. Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Fatih GÜZEL yaptı. Kur’anı Kerim okunması, öğrenciler tarafından ilahiler söylenmesi ve İl Müftü Yard. Ahmet SÜZEN’in tarafından sunum yapıldı. Programda: çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verilerek program sona ermiştir.