Uğurludağ Heyetinden Uslu’ ya Şendere Teşekkürü

Belediye Başkanımız Sn.Remzi TORUN, Uğurludağ AK Parti İlçe Başkanı Sn.Yakup TORUN, İl Genel Meclis Üyesi Sn.Ekrem YILDIRIM, Ziraat Odası Başkanı Sn.Davut SAYGI ve Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Sn.Ahmet GÜLER; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sn.Salim USLU’ yu makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette İlçe Başkanı Yakup Torun, “Şendere İçmesuyu ve Sulama Göletine desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Köylerimizin ve İlçe merkezimizin içmesuyu sorununu çözecek olan projenin en kısa zamanda sonuçlanmasını, ayrıca talebimiz olan ilçe merkezimiz Başkışla Göleti için de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Uslu, “42 köy, 11 bağlı yerleşim ve Uğurludağ Belediyesi olmak üzere toplam 54 üniteye içmesuyu verilecek olan Şendere Göleti İçmesuyu tesisleri için gerekçeli raporlar hazırlanmış olup, DPT’ ye teklif edilmesi ile ilgili süreç hızlandırılması kararı alınmıştır. Başkışla Göleti talebiniz ise geçtiğimiz hafta yaptığımız DSİ Yatırımlar Toplantısı’ nda değerlendirilmiş, toplam 26 gölet talebi kapsamında büro ve arazi çalışmaları yapılacaklar arasına alınmıştır.

Uğurludağ İlçemizin de olduğu Bayat ve İskilip İlçelerimizi de kapsayan Tımarlı Sulaması, 2. Kısım sulama sahasında “toplulaştırma” kararı için çalışmalar devam etmektedir. Bölgemize hayırlı olsun diye konuştu.

Belediye Başkanımız Sn.Remzi Torun da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taleplerini içeren dosyasını da Uslu’ya sundu. Uslu, “Devletimiz, milletimiz ve memleketimiz söz konusu olduğunda siyasi mülahazalar teferruat olarak kalır. Biz bir ve beraber olarak el ele veriyoruz” dedi.

Invalid Displayed Gallery