KAMUOYU DUYURUSU

İlimizin bazı dijital yerel gazeteleri ile sosyal medyada 27.12.2021 tarihinde çıkan ve Belediye Başkanlığımızı, Belediye Personelimizi hedef alan söylemler nedeniyle kamuoyu duyurusu yapılması gereği duyulmuştur.

İşletmeciliği Belediye Başkanlığımız tarafından yapılmakta olan Şendere Göleti İçme Suyu Tesisi’nden yararlanan İskilip’e bağlı Yerliköy Köyü’nde abonemiz olan Mustafa KAYAŞ isimli şahsın borcu nedeniyle kış ayında suyunun kesilmesine tepki gösterdiği ile ilgili haber ve paylaşımları şiddetle kınıyoruz.

Belediyemiz sicil kayıtlarının incelenmesi neticesinde ilgili Şahsın, 18.05.2020 tarihinde abone olduğu ve bugüne kadar hiç su borcu ödemediği, Şahsın suyunun kapatılması için Belediyemize dilekçe ile müracaat ettiği görülmüştür. Şahsın talebi doğrultusunda su aboneliği iptal edilmek sureti ile suyu kapatılmıştır.

Konu ile alakalı Şahıs hakkında, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca gerekli işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.